‘Hoe weet ik of ik richting een burn-out ga?’ ‘Hoe herken ik het voegtijdig bij een medewerker?’ ‘Wat kun je het beste doen ter voorkoming hiervan?’  

Zomaar wat vragen die ik regelmatig krijg tijdens sessies met zorgmedewerkers, leidinggevenden of gesprekken met HR van zorgorganisaties. 

De burn-out cijfers rijzen al jaren de pan uit. Het lijkt wel of iedereen er een keer mee te maken krijgt. En in zorg en welzijn zijn de psychisch verzuimcijfers het afgelopen jaar flink gestegen. Daarom ga ik in deze podcast in op het fenomeen burn-out en bespreek ik de verschillende fases voorafgaand aan burn-out, de belangrijkste kenmerken en wat je kunt doen.  

In #17 van de FOCUS op veerkracht podcast, vertel ik je:
– Wat de verschillende fases zijn voorafgaand aan burn-out
– Waar je rekening mee kunt houden in iedere fase 
– Over een bredere maatschappelijke blik op het burn-out probleem 
– Hoe jij je hersteltijd kunt monitoren en zo overbelasting op tijd kunt vaststellen 

Bij deze aflevering hoort een zelftest die je kunt doen op de website www.focusopveerkracht.nl/stress-test/ 

Podcast veerkracht in de zorg#17 – Burnout begrijpen en voorkomen