Ervaringen van deelnemers en opdrachtgevers

De cursus heeft voor mij na jaren zoeken en proberen weer meer inzicht geboden in processen.
Het gevoel dat ik hier zelf een bepaalde controle in heb geeft mij veel meer ruimte. Ik heb niet meer het verstikkende gevoel dat ik klem zit in een situatie waar ik geen invloed op heb.

Susanne Nootebos

Persoonlijk begeleider , Kwintes

De training heeft mij geholpen door nu echt doelen te stellen voor mezelf die meetbaar en realiseerbaar zijn. Ik vond de training zeer afwisselend met naast de bijeenkomsten ook de podcasts en bonusmateriaal.

Ik pak bewuster de regie weer op ook mijn eigen gezondheid te bevorderen naast het beroepsmatig zorgen voor anderen.’

Marja de Rooij

GGZ-Agoog , GGZ Centraal

Zeer professioneel en werkbaar opgezette training. Het ondersteunende online platform werkt erg fijn. Het is overzichtelijk, houdt je aandacht erbij en geeft variatie qua tekst en filmpjes. De cursus is uiterst werkbaar; dat wat je leert wordt diezelfde les of week nog omgezet in acties om jezelf uit te dagen. Vervolgens reflecteer je elke les weer wát je nu hebt behaald, wat je eraan had en waar je tegenaan liep. Zo zet je gedragsverandering echt in gang.

Het voelt niet aan als een kunstje, maar elke keer dat je overlegt met andere deelnemers, en zeker wanneer Ronald meekijkt, heb je er echt wat aan. De leukste opdracht vond ik dat we persoonlijke doelen gingen stellen, vervolgens nummers gingen uitwisselen met een andere deelnemer, om elkaar daarna te kunnen vragen of we ons doel hadden behaald. Het gaat dan verder dan alleen de cursusdagen. 

Anneke Horjus

WMO consulent, Wyzer

Het heeft me flink inzicht gegeven in wat stress doet met je hoofd en lijf. Door dat inzicht kan ik mijn negatieve stress beter herkennen, accepteren dat het er is en er zo nodig wat aan doen. De info en oefeningen uit de training zijn snel toepasbaar en je hebt daardoor al snel resultaat. 

Susanne Korner

Persoonlijk begeleider , Kwintes

Fijne praktische training, waarbij je stapsgewijs via stress herkennen en begrijpen naar het beïnvloeden van stress toewerkt.

Annemarie van Rijn

Maatschappelijk werker, Hoogstraat Revalidatie

Ik ben door de training op allerlei concrete manieren niet alleen een heel eind op weg met mijn leerdoelen maar heb veel meer ideeen gekregen hoe ik mijn  invloed positief gebruik binnen de mogelijkheden die er zijn.

Marijke de Groot

Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige, GGZ Centraal

Het helpt om zo veel opdrachten te krijgen die je aan het denken zetten en je ook echt in de actie stand zetten. De training geeft veel inzicht en helpt je om concrete stappen te bedenken, waardoor je je doel echt kunt bereiken!

Iris Kruijer

WMO consulent, Wzyer

‘De training heeft mij veel tools en inzichten gegeven om overzicht te creëren en deze ook te bewaken. Heeft me ontzettend geholpen!! Meer inzicht in mezelf en praktisch maken op de werkvloer. Ik merk verschil hoe ik naar mijn agenda en mailbox kijk en voel me rustiger.’

‘Het heeft mij bewust gemaakt van het feit dat ik al een lange periode een grote mate van stress ervaarde, maar dat ik hier zelf veel meer invloed op uit kan uitoefenen dan ik dacht’

‘Ik heb heb geleerd stress sneller te herkennen, de signalen op te leren pikken en dit te leren sneller om te kunnen buigen en regie te leren pakken op mijn eigen welzijn’

Deelnemer

Welzijnswerker, Welzijnskwartier Katwijk

Dit is wat klanten nog meer zeggen over FOCUS op veerkracht:

Ik zou deze training absoluut aan andere jeugdprofessionals aanraden. Tijdens ons werk hebben we veel te maken met hoge (werk)druk en stressvolle situaties. Daarom is het goed om bewust te worden van jezelf en welke invloed je hebt om hiermee om te gaan.

Hele toegankelijke informatie en oefeningen, je kan er echt direct iets mee. Daardoor heb je al heel snel zichtbaar resultaat in de praktijk.

‘Je positieve benadering en energieke uitstraling werken aanstekelijk’

Ik ben me nu veel bewuster van het indelen van mijn werkdag. En ik vul mijn persoonlijk stressprofiel uit de training nog steeds aan. Dat helpt me om mijn eigen stressreactie nog beter te kennen. Zodat ik eerder kan ingrijpen.

‘Prachtig resultaat. Echt inzicht gevend en preventief als het gaat om burn-out voorkomen.’

‘De training geeft haalbare, bruikbare tools en overwegingen mee om in het dagelijks leven gemakkelijk toe te kunnen passen. De kracht van het simpel en kleinhouden!’

 

Echt een aanrader deze training! Het zou zinvol zijn voor iedereen in zorg en welzijn.

Gemiddelde beoordeling deelnemers: > 8  

Deelnemers zijn het meest tevreden met:

  • de toepasbaarheid in de praktijk
  • de merkbare resultaten in eigen gedrag
  • afwisselende en inzichtgevende werkvormen

    Opdrachtgevers

    SKJ geaccrediteerde training

    Klanten