Teamcoaching

Ik heb vele teams mogen begeleiden in het ontwikkelen van veerkracht. Daarnast heb ik heel wat jaren zelf mogen ervaren hoe is om intensieve zorg te verlenen met een team van andere professionals. Als ik een ding weet, is het dat er weinig zo belangrijk is voor je eigen veerkracht als de steun die je ervaart in je eigen team. 

Regelmatig krijg ik vragen van teams om een sessie of dag te begeleiden. Hierin gaan wij samen aan de slag om veerkracht binnen het werk centraal te stellen. Wat is er nodig om veerkrachtig te zijn, binnen de invloed die je hier als team op hebt? Op welke manier maken wij veerkracht bespreekbaar? Hoe zie ik dat jouw spanning oploopt, en hoe ga ik als collega dan het beste met jou om? Wat heb jij nodig op zo’n moment, en wat vooral niet? 

Teamcoaching op het gebied van veerkracht voor zorgteams is een belangrijk instrument om veerkrachtige zorg te kunnen blijven leveren. 

Coaching voor zorgteams

Mijn coachingstijl kenmerkt zich als ontspannen in het contact, doortastend op de inhoud. Met een team ga ik aan de slag om de door het team gestelde vragen te behandelen samen met het team. 

Als teamcoach sta ik natuurlijk in dienst van jullie als team. Dat betekent dat ik af ga op wat jullie als team willen bereiken. Bijvoorbeeld betere feedback geven, of de afgesproken doelen behalen. Ik geef soms spontaan feedback op wat ik een team zie doen, omdat dit iets zegt over wat een team op andere momenten ook doet. Een voorbeeld: 
Er is een teamochtend en een deel van de groep is niet op tijd aanwezig. Hoe de rest hier mee om gaat zegt iets over de manier waarop er met afspraken om gegaan wordt in het team. Ik bespreek wat ik zie dan dan letterlijk met het team. Daaruit volgt vaak een reactie vanuit verschillende kanten. Dan stel ik de vraag: is dat wat jullie hier-en-nu doen, ook dat wat jullie willen? En staat dit in dienst van de doelen die jullie met elkaar hebben afgestemd? 

Voor referenties, neem contact op. 

Een teamcoaching traject wordt in samenspraak ontwikkeld. Neem contact op om een programma op maat samen te stellen. 

Als team met elkaar een veerkrachttraining volgen? Dan gelden dezelfde voorwaarden als een incompany training. Zie hiervoor de pagina over Training. 

Direct contact opnemen?

Teamcoaching