Wie ben ik?

Mijn naam is Ronald Huttinga. Ik werkte 20 jaar in de sector zorg en welzijn (VG en jeugdzorg) en hou me sinds 2015 met mijn bedrijf FOCUS op veerkracht bezig met stresspreventie bij zorgmedewerkers. 

Professioneel in het kort  

Ik ben gediplomeerd als Toegepast Psycholoog (aan de Hogeschool van Amsterdam). Binnen deze opleiding leerde ik o.a. trainingen geven en ontwerpen aan de hand van de methode van Karin de Galan. Daarnaast bevat deze studie een basis coachingsopleiding, gebaseerd op competentiegericht coachen en oplossingsgericht werken. Deze studie deed ik in deeltijd naast mijn werk in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking.

Ik deed een praktijkgericht onderzoek naar de relatie tussen werkstress en verschillende persoonskenmerken (n = 135). Daarnaast deed ik onderzoek naar ervaren werk-privé balans onder begeleiders in de verstandelijk gehandicaptenzorg (n=120). N.a.v. deze onderzoeken organiseerde ik bijeenkomsten over het thema veerkracht, en zette een online toolkit op over veerkracht binnen een zorgorganisatie.  

In 2018 deed ik mee aan een leiderschapsleergang genaamd Changelab, gebaseerd op Theory U. Ik werd een van de voortrekkers en de schrijver van het boek Grote Mensen Pesten Niet, over het thema pesten op de werkvloer.

Binnen de zorgsector werkte ik 20 jaar in diverse functies, coordinerend, ambulant, wonen en dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking. Met name in situaties met moeilijk verstaanbaar gedrag, autisme en gehechtheidsproblematiek. Daarnaast werkte ik enige tijd als gezinswerker in een buurtteam.

 Ik ben een veelzijdige sensitieve creatieveling met een obsessie voor leren en het verder helpen ontwikkelen van mensen. Met een liefde voor schrijven en een drive mijzelf en mijn diensten te kunnen vernieuwen. Ik hou van structureren en toepasbaar maken van het abstracte in het concrete. Creatief nadenken over hoe je kennis, houding en gedrag kunt beïnvloeden.

Persoonlijk 

Energie krijg ik van: hardlopen, muziek en in ijskoud water zwemmen.

Inspiratie vind ik in: de boeken van Herman Hesse, meditatie, poëzie, buiten zijn, Typhoon, goede gesprekken.

Plezier: mijn gezin, met ons camperbusje op pad, toetsenist, op vakantie in Noorwegen, vinyl draaien, schrijven, fietsvakanties en werken.

Mijn verhaal

Een bonkend hart. Een hoofd vol gedachtes. Een hoge ademhaling. Hoofdpijn. Misselijkheid. Kortaf zijn. Het gevoel jezelf niet te zijn. Boos reageren. Een onrustig gevoel in je lijf.  Zweten.

Wanneer je als begeleider of zorgprofessional een hoge werkdruk ervaart kan dat voor stress zorgen. Je wil je patiënt of cliënt zo goed mogelijk ondersteunen. Dat is vast de reden dat je in dit werk bent gestapt. Maar daarbij vergeet je jezelf nog wel eens…

Ervaring 

In mijn 20 jaar in diverse begeleidersfuncties in de verstandelijke gehandicaptenzorg en jeugdzorg heb ik deze spagaat regelmatig ervaren. En ik zag het om me heen. Het mooie en soms complexe werk kan een hoop van je vragen. En soms te veel.

Want: terwijl jij voor de ander zorgt, hoe kun je ook goed voor jezelf blijven zorgen?

Proefkonijn 

Parallel aan die vraag liep ook mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik wist lange tijd niet wat ik wilde, zag overal beren op de weg en onderschatte mijn eigen mogelijkheden. Dat maakte me soms ongelukkig. Want ik wist wel dat het anders kon maar de weg ernaartoe zag ik niet.

Kort nadat ik vader werd van ons eerste kind voelde ik een enorme motivatie om het anders te gaan doen. Mijn persoonlijke vraag werd: ‘Kan ik invloed uitoefenen op hoe ik me voel?’ En daarvoor had ik een proefkonijn nodig. Dat werd ik zelf.

Ik verdiepte me in strategieën om mentale veerkracht te beïnvloeden. Liet mijn rookverslaving achter me. Ging trainen op zelfbewuste en oplossingsgerichte gedachten. Ik deed in de avonduren een studie die me daar ook nog eens bij hielp. Ging fanatiek hardlopen. En schrijven. Veel schrijven.

Schrijven doe ik – al sinds ik het kan – om mijn gedachten op een rij te zetten, om dingen te kunnen plaatsen. In dit geval bood het me een perfect inzicht in het volgen van mijn eigen ontwikkeling. Ik kon precies zien wat een bepaald experiment me had opgeleverd. 

Groeien

Ik zag mezelf groeien van iemand die niet zo goed wist wat hij wilde, naar iemand met focus en een perspectief. Lees: van trillend als een rietje als ik zelf als cursist aan het woord was in een groep, naar een trainer die anderen op hun gemak stelt.

Toen ik studeerde om trainer en coach te worden ben ik me verder in deze materie gaan verdiepen. De inzichten die ik inmiddels gevonden had, kregen pas echt energie door zelf de kracht van coaching te ervaren.

De sprong wagen

Vanaf dat ik de stap durfde te wagen om echt te gaan staan voor wat ik belangrijk vind, volgde de rest (met hard werken) als vanzelf. In FOCUS op veerkracht kwam alles samen:

* De vraag: ‘hoe kun je als zorgprofessional goed voor jezelf blijven zorgen?
* Mijn eigen ervaringen met persoonlijke ontwikkeling.
* Een ongeremde behoefte om te blijven leren.
* De liefde voor schrijven en creëren.
* En het overbrengen van dit alles op anderen.  

Ik help begeleiders en zorgprofessionals daadwerkelijk bij het gezonder omgaan met dagelijkse stressoren, voorkomen van burn-out klachten en het ontwikkelen van hun veerkracht. Zodat zij met plezier en energie goede zorg kunnen verlenen.

Ik geloof in de eigen kracht en verantwoordelijkheid van mensen. Ik heb ervaren dat je veel meer kunt en in je hebt dan je vaak denkt.  Dat je invloed kunt hebben op je eigen omstandigheden. Dat begint bij jezelf.

Ik denk dat het hierbij helpt om inzicht te krijgen in je eigen veerkracht. Om oefeningen aangereikt te krijgen die je gaan helpen om die veerkracht te ontwikkelen. Door inzicht in je eigen krachten en de wijsheid over hoe hiermee om te gaan.

Ik hou van de diepte van zelfinzicht, maar ook van zichtbaar resultaat. Praktisch en direct toepasbaar. Oefeningen die werken, waar je wat aan hebt.

FOCUS op veerkracht helpt zorgprofessionals om gezond om te gaan met stress. Zodat zij met met plezier en energie goede zorg kunnen verlenen.

Stress herkennen, begrijpen en beïnvloeden.

Je zult mij geen ‘tjakka’ horen roepen of dat je ‘in je kracht moet komen staan’. Ik ben geen positiviteitsgoeroe (gelukkig niet, het lijkt me dodelijk vermoeiend)

Hoe ik wel en niet werk? 

Ik heb altijd een hekel gehad aan klagen. In mijn trainingen is daar over het algemeen weinig ruimte voor. Begrijp me goed, klagen is iets anders dan bijvoorbeeld protesteren, iets dat heel belangrijk kan zijn. Klagen is invloed afwenden. Protesteren is invloed aanwenden. Een proactieve houding lost altijd meer op dan een reactieve. Zorgmedewerkers die willen  werken aan het ontwikkelen daarvan, zijn bij mij aan het juiste adres.

 Je zult mij geen ‘tjakka’ horen roepen of dat je ‘in je kracht moet komen staan’. Ik ben geen positiviteitsgoeroe (gelukkig niet, het lijkt me dodelijk vermoeiend). En hoewel ik overtuigd ben van de kracht van je eigen invloed aanwenden, zul je me ook niet horen zeggen dat al je wensen uitkomen als je maar diep genoeg mediteert.

 Nee, ik ben een optimistisch realist. Ik geloof in oplossingsgericht werken. Het perspectief richt zich op dat wat er al is en hoe dat verder uit te breiden. Je hebt wat zelfinzicht nodig om je eigen veerkracht te kunnen zien en verder te ontwikkelen. Daar help ik zorgprofessionals mee, doormiddel van oefeningen en vragen die inzicht geven. 

 

Wat levert het je op?

 Ik geloof daarbij dat een FOCUS op veerkracht traject je veel meer kan opleveren dan het verminderen van stress. Het kan de eerste stap zijn richting een grotere ontwikkeling in je persoonlijke leven.

Ik help zorgprofessionals en leidinggevenden daadwerkelijk bij het gezonder omgaan met dagelijkse stressoren, voorkomen van burn-out klachten en het ontwikkelen van hun veerkracht. Zodat zij met plezier en energie goede zorg kunnen verlenen.  

Ik geloof dat je altijd kunt kiezen hoe je reageert op je omstandigheden.   Wat kies jij?

Ronald Huttinga  

Wanneer zorgmedewerkers met plezier en energie hun werk kunnen doen, kunnen zij de beste zorg verlenen aan cliënten, patiënten, ouderen of jeugdigen.  

Een hoog ziekteverzuim door een te hoge mate van werkstress, een verstoorde werk-privé balans, een onveilige sfeer of andere ondermijnende factoren van veerkracht, kunnen de kwaliteit van zorg belemmeren. 

FOCUS op veerkracht helpt zorgpersoneel, leidinggevenden en zorgorganisaties gezond om te gaan met stress, voorkomen van burn-out klachten en de preventie van verzuim. Zodat zij met plezier en energie goede zorg kunnen verlenen.