Het boek over pesten op de werkvloer

Bestel het boek

Pesten komt voor in alle lagen van de samenleving en in alle leeftijdsgroepen. Ook op de werkvloer komt pesten veelvuldig voor en de gevolgen hiervan kunnen zeer schadelijk zijn.

 

 

 

In dit boek staan aangrijpende ervaringsverhalen over pesten op de werkvloer. Echt verhalen van echte mensen.
Zij delen hun verhalen omdat zij het belangrijk vinden het bewustzijn op dit gebied te vergroten.

 

 

 

Tussen de verhalen vindt u uitleg, achtergrondinformatie en reflectie over pesten op de werkvloer.

 

Prijs: 17,50 (incl 9% btw). 

 

Een lezing of interactieve workshop over pesten op de werkvloer? Neem contact op voor de mogelijkheden. 

 

Ze probeerde zich te bedenken wat ze fout had gedaan, nadat een collega in het kantoor naar haar stond te schreeuwen. Wat er zo erg kon zijn dat ze zo behandeld werd. Ze liet niets merken. Behalve in de auto naar huis, dan huilde ze, 38 minuten lang. Van de oprit van de snelweg tot de parkeerplek voor haar huis.
Het ontstaan van dit boek 

Changelab

In augustus 2017 startten wij, een groep professionals uit verschillende organisaties in en om Amersfoort, aan een leiderschapsleergang, genaamd Changelab.

Tijdens deze leergang, die georganiseerd wordt door Matchpoint Amersfoort, werken deelnemers aan complexe maatschappelijke vraagstukken en nieuwe innovatieve verbindingen. De uitdaging waar wij ons voor gesteld zagen was het onderwerp Pesten

 

Verhalen die raken 

Het onderwerp pesten stond vast, de rest was nog blanco. Gaandeweg onze ‘learning journey’ kwamen wij in aanraking met mensen die op allerlei manieren ervaring hadden met pesten. In de ouderenzorg, in de wijk, op school en: op de werkvloer.

Het waren indringende verhalen die ons duidelijk maakten hoe ingrijpend de effecten zijn op het persoonlijk vlak, maar ook op organisatieniveau. Wij besloten om het verschil te gaan maken op het gebied van pesten op de werkvloer. Dit omdat er een groot misverstand bestaat dat wij de wereld uit willen helpen, en dat is: dat grote mensen niet pesten….. Vanaf dat moment hebben wij onszelf tot doel gesteld om het bewustzijn rondom pesten op de werkvloer te vergroten.

Crowdsourcing

Een van de deelnemers aan deze Changelab leergang deelde een eigen verhaal, een andere deelnemer wist zijn schrijfkunsten aan te wenden om dit verhaal over te brengen. Toen werd het idee geboren een boek uit te brengen, getiteld Grote Mensen Pesten Niet. Een proces waarin ieders talent ingeschakeld werd voor het grotere doel. Door middel van een crowdsourcing actie (zie video rechts) werden diverse partijen betrokken bij dit project. En met succes. Een half jaar na deze presentatie was de eerste druk een feit. Middels voorintekening zijn er reeds honderden exemplaren verkocht en is een tweede oplage gedrukt. Het boek ‘Grote mensen pesten niet’ is nu ook voor het grote publiek te verkrijgen en in de landelijke media niet onopgemerkt gebleven.

Op 4 december werd het boek feestelijk gelanceerd in Theater de Lieve Vrouw in Amersfoort. Hiervoor verzorgde
Toneelgroep Los Zand uit Amsterdam een speciaal voor deze voorstelling bewerkt verhaal uit het boek. 

Dit boek heeft tot doel het besef te vergroten dat pesten op de werkvloer een onderschat probleem is. Wij willen bewustzijn op persoonlijk en organisatieniveau vergroten. 

Dit boek is geschikt voor organisaties, leidinggevenden, teams en individuele medewerkers.

Wie zijn wij?

Ronald Huttinga – Zelda Roskam – Sule Bagci – Lieselot Kerssen – Marc Nieuwland

Ontwerp: Coco Bookmedia, Amersfoort 
Drukkerij: Drukkerij Wilco, Amersfoort
Beeld: Ronald Smeenk
Uitgever: FOCUS op veerkracht, Baarn 
ISBN: 978 94 9183 869 9

 

Tel: 06 34827703

over Ronald HuttingaPesten op de werkvloer