Ervaringen van deelnemers en opdrachtgevers

‘Prachtig resultaat. Echt inzicht gevend en preventief als het gaat om burn-out voorkomen.’

‘De training geeft haalbare, bruikbare tools en overwegingen mee om in het dagelijks leven gemakkelijk toe te kunnen passen. De kracht van het simpel en kleinhouden!’

 

De trainingen worden gemiddeld beoordeeld met  een 8 of hoger 

Deelnemers zijn het meest tevreden met:

 • de toepasbaarheid in de praktijk
 • de merkbare resultaten in eigen gedrag
 • afwisselende en inzichtgevende werkvormen

  De cursus heeft voor mij na jaren zoeken en proberen weer meer inzicht geboden in processen.
  Het gevoel dat ik hier zelf een bepaalde controle in heb geeft mij veel meer ruimte. Ik heb niet meer het verstikkende gevoel dat ik klem zit in een situatie waar ik geen invloed op heb.

  Susanne Nootebos

  Persoonlijk begeleider , Kwintes

  De training heeft mij geholpen door nu echt doelen te stellen voor mezelf die meetbaar en realiseerbaar zijn. Ik vond de training zeer afwisselend met naast de bijeenkomsten ook de podcasts en bonusmateriaal.

  Ik pak bewuster de regie weer op ook mijn eigen gezondheid te bevorderen naast het beroepsmatig zorgen voor anderen.’

  Marja de Rooij

  GGZ-Agoog , GGZ Centraal

  Het heeft me flink inzicht gegeven in wat stress doet met je hoofd en lijf. Door dat inzicht kan ik mijn negatieve stress beter herkennen, accepteren dat het er is en er zo nodig wat aan doen. De info en oefeningen uit de training zijn snel toepasbaar en je hebt daardoor al snel resultaat. 

  Susanne Korner

  Persoonlijk begeleider , Kwintes

  Fijne praktische training, waarbij je stapsgewijs via stress herkennen en begrijpen naar het beïnvloeden van stress toewerkt.

  Annemarie van Rijn

  Maatschappelijk werker, Hoogstraat Revalidatie

  De training heeft mij erg geholpen. Mijn leerdoel is meer dan bereikt. Ik heb heel veel tips en handvatten gekregen om mijn veerkracht te vergroten. Er verder mee aan de slag te gaan. Ik weet nu hoe ik mijn stress kan herkennen en hoe ik er vervolgens met de focus factoren voor kan zorgen dat ik er minder (vaak) last van heb.

  Laura van Lith

  Dietiste , GGZ Centraal

  Ik ben door de training op allerlei concrete manieren niet alleen een heel eind op weg met mijn leerdoelen maar heb veel meer ideeen gekregen hoe ik mijn  invloed positief gebruik binnen de mogelijkheden die er zijn.

  Marijke de Groot

  Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige, GGZ Centraal

  ‘De training heeft mij veel tools en inzichten gegeven om overzicht te creëren en deze ook te bewaken. Heeft me ontzettend geholpen!! Meer inzicht in mezelf en praktisch maken op de werkvloer. Ik merk verschil hoe ik naar mijn agenda en mailbox kijk en voel me rustiger.’

  ‘Het heeft mij bewust gemaakt van het feit dat ik al een lange periode een grote mate van stress ervaarde, maar dat ik hier zelf veel meer invloed op uit kan uitoefenen dan ik dacht’

  ‘Ik heb heb geleerd stress sneller te herkennen, de signalen op te leren pikken en dit te leren sneller om te kunnen buigen en regie te leren pakken op mijn eigen welzijn’

  Deelnemer

  Welzijnswerker, Welzijnskwartier Katwijk

  Dit is wat klanten nog meer zeggen over FOCUS op veerkracht:

  Ik zou deze training absoluut aan andere jeugdprofessionals aanraden. Tijdens ons werk hebben we veel te maken met hoge (werk)druk en stressvolle situaties. Daarom is het goed om bewust te worden van jezelf en welke invloed je hebt om hiermee om te gaan.

  Hele toegankelijke informatie en oefeningen, je kan er echt direct iets mee. Daardoor heb je al heel snel zichtbaar resultaat in de praktijk.

  ‘Je positieve benadering en energieke uitstraling werken aanstekelijk’

  Ik ben me nu veel bewuster van het indelen van mijn werkdag. En ik vul mijn persoonlijk stressprofiel uit de training nog steeds aan. Dat helpt me om mijn eigen stressreactie nog beter te kennen. Zodat ik eerder kan ingrijpen.

  Echt een aanrader deze training! Het zou zinvol zijn voor iedereen in zorg en welzijn.

  Opdrachtgevers

  SKJ geaccrediteerde training

  ZorgorganisatiesKlanten