Webinar ‘werkstress en verzuim’ 

Werkstress is een van de grootste oorzaken van verzuim binnen de sector zorg en welzijn. Toch leidt een hoge werkdruk niet per se tot verzuim. Ineffectieve coping, een verslechterde werk-privé balans of een ongezonde samenwerking op de werkvloer kunnen er voor zorgen dat werkdruk langdurige stress wordt, en leidt tot stress gerelateerd verzuim.

Mijn naam is Ronald Huttinga en met FOCUS op veerkracht help ik zorgorganisaties, leidinggevenden en zorgmedewerkers om gezond om te gaan met stress. In dit webinar van 45 minuten neem ik je mee in mijn methode die bestaat uit drie stappen: stress herkennen, stress begrijpen, stress beïnvloeden. En ik laat je zien hoe je de veerkracht van jezelf, je collega’s of medewerkers kunt beïnvloeden, doormiddel van de FOCUS factoren.

 

In dit webinar leer je: 

• Welke signalen aangeven dat er sprake is van een te hoe mate van stress (en risico op verzuim)
• Welke extra risico’s medewerkers in de sector zorg en welzijn hebben
• Waarom investeren in veerkracht de manier is om stress gerelateerd verzuim terug te dringen, en je dit wel en juist niet doet. 

Daarnaast:

– Voor zorgmedewerkers en leidinggevenden die later dit jaar een verdiepende training willen volgen op dit gebied, een hele interessante aanbieding.

– Voor organisaties in zorg en welzijn is dit een mooie kans om kennis te maken met de resultaten van deze methode ter preventie van langdurig psychisch verzuim

Dus: Werk jij in de sector zorg en welzijn, als zorgmedewerker, leidinggevende of vanuit een HR functie? En wil jij antwoord op de vraag hoe jijzelf, je team of je medewerkers kunnen zorgen voor het herkennen, begrijpen en beïnvloeden van stress en het vergroten van hun veerkracht? Schrijf je dan nu in en ik zie je graag in dit webinar. 

Dit webinar is wordt komend jaar weer georganiseerd. Zodra er een datum bekend is, verschijnt deze op deze pagina. Wil je een seintje als het webinar ingepland is, schrijf je dan via de knop hieronder vast in. 

Webinar: Burn-out begrijpen en voorkomen 

 

Heb jij last van stressklachten of overbelasting? Heb jij misschien klachten die stress gerelateerd zijn, zoals moe of prikkelbaar zijn of vage lichamelijke klachten? En vraag je je af waar dit heen gaat?  Dan is het gratis webinar: ‘burn-out begrijpen en voorkomen’ iets voor jou.

Dit webinar staat helemaal in het teken van stress, overbelasting en burn-out en alles wat er tussen ligt. In dit interactieve webinar van 45 minuten gaan we in op de vragen:

– Wat is burn-out eigenlijk?
– Hoe ontstaat burn-out, welke stadia zijn er, en welke vroege signalen kun je herkennen?
– Wat kun je doen om burn-out te voorkomen?

  • Je doet een korte zelftest om jouw huidige stresslevel te meten
  • Ik deel inzichten over hoe gezond om te gaan met stress zodat je meer kans hebt om burn-out te voorkomen
  • Ik leer je een van mijn oefeningen om stress te reguleren

Ben jij geïnteresseerd in antwoord op deze vragen, heb jij misschien zelf klachten die stress gerelateerd zijn, of vraag je je af hoe je hierin kunt bijsturen om te voorkomen dat het erger wordt? Of wellicht heb je al een keer burn-out meegemaakt en wil je voorkomen om terug te vallen? Of ben je voor medewerkers in jouw organisatie op zoek naar antwoord op de vraag hoe je overbelasting en uitval kunt voorkomen?

Als het antwoord op een van die vragen ja is, meldt je dan aan voor dit gratis webinar van FOCUS op veerkracht: burn-out begrijpen en voorkomen.  Dit webinar heeft inmiddels plaatsgevonden. maar wordt jaarlijks weer gegeven. Via de knop hieronder kun je je alvast aanmelden als geïnteresseerde voor de volgende editie. Je ontvangt da vanzelf een melding zodra dit webinar weer ingepland is. 

FOCUS op veerkracht webinar:
veerkrachtig leiderschap  

In tijden van coronamaatregelen stelden veel leidinggevenden de vraag: ‘hoe kan ik goed leiding blijven geven (op meer afstand) en hoe hou ik het welzijn van mijn medewerkers goed in de gaten?’ 

Helaas treedt er ook nu onder zorgmedewerkers (te) veel langdurig verzuim op. Een van de veelgehoorde redenen: ‘mijn medewerkers trekken pas aan de bel als het al (bijna) te laat is.’ Een frustratie onder leidinggevenden, want: hoe later overbelasting opgemerkt wordt hoe langer het herstel, en verzuim duurt. 

Actief bezig zijn met de veerkracht van medewerkers is een essentieel onderdeel van goed leider- en werkgeverschap. En dat vraagt om een positieve en uitnodigende aanpak.

Een gesprek voeren over stress zal misschien aanspreken bij iemand die al richting overbelasting gaat. Een gesprek over veerkracht betrekt ook de mensen die zich daar niet herkennen. De sleutel tot het voorkomen van verzuim zit hier in: in een vroeg stadium bewust bezig zijn met de veerkracht van medewerkers en teams.   

In dit interactieve webinar van 30 minuten neemt Ronald Huttinga je mee in zijn visie op stress en zijn werkwijze om leidinggevenden te helpen  veerkracht te versterken in hun teams. Hierin staan de volgende vragen centraal:

  • Hoe kun je als leidinggevende veerkracht vergroten in je teams?
  • Welke factoren spelen een rol bij het ontwikkelen en onderhouden van veerkracht onder medewerkers? En welke invloed heb je hier op?

Voor wie

Dit webinar is bedoeld voor HR medewerkers, leidinggevenden en bestuurders binnen de sector Zorg en Welzijn (breed). Zorgmedewerkers en overige geïnteresseerden zijn welkom.

Datum: (nog in te plannen)
Dit webinar wordt  komend jaar weer georganiseerd. Via deze pagina is het dan mogelijk om in te schrijven.
Alvast op de interesselijst? Meld je hieronder vast aan, je ontvangt dan een bericht wanneer je kunt inschrijven.  

 

FOCUS op veerkracht webinar:
veerkracht in de zorgorganisatie  

De verzuimpercentages in de sector zorg en welzijn zijn veelal te hoog. Een van de veelgehoorde redenen: ‘mijn medewerkers trekken pas aan de bel als het al (bijna) te laat is.’ 

Niemand heeft zin om met een probleem bezig te zijn dat nog niet groot genoeg is. Dat is een van de redenen dat medewerkers soms laat aan de bel trekken bij overbelasting. Met onnodig verzuim tot gevolg. Daarom is een positieve insteek op preventie van belang. 

Het negatieve beeld dat we van stress hebben en (ook in organisaties) met elkaar in stand houden, draagt er juist aan bij dat stress een negatiever effect op ons heeft. Terwijl een zekere mate van stress juist positief bijdraagt aan werkplezier, voldoening en gezondheid.

In dit interactieve webinar van 30 minuten neemt Ronald Huttinga je mee in deze visie op stress en zijn werkwijze om stress op een positieve manier te benutten binnen zorgorganisaties.  Hierin staan de volgende vragen centraal:

  • Wanneer is stress gezond?
  • Wanneer kan stress wel tot klachten leiden en hoe herken je dit op tijd?
  • Hoe kun je op een positieve manier veerkracht stimuleren in je organisatie?

Voor wie

Dit webinar is bedoeld voor HR medewerkers, leidinggevenden en bestuurders binnen de sector Zorg en Welzijn (breed). Zorgmedewerkers en overige geïnteresseerden zijn welkom.

Datum: (nog in te plannen)
Dit webinar wordt  komend jaar weer georganiseerd. Via deze pagina is het dan mogelijk om in te schrijven.
Alvast op de interesselijst? Meld je hieronder vast aan, je ontvangt dan een bericht wanneer je kunt inschrijven.  

 

Verzuimpreventie in zorg en welzijnWebinar