Coachingstraject   

 FOCUS op veerkracht is een methode voor zorgmedewerkers om gezond om te gaan met stress. Om op een blijvende manier aan verandering te werken kan een coachingstraject passend voor je zijn.

Waarom coaching? 

Coaching is een vorm van individuele gespreksvoering waarin de deelnemer ondersteund wordt om vanuit zijn of haar eigen kracht tot effectiever gedrag te komen. Hierbij kan het bijvoorbeeld gaan om onderliggende overtuigingen over het zelf die gedrag beïnvloeden, of onbewuste gedragspatronen.  

 Wat je aan mij hebt

Door mijn jarenlange ervaring in het werkveld spreek ik de taal en ken ik het gevoel van de werkvloer, ik weet hoe leuk het is om zorgverlener te zijn. Maar ook hoe zwaar het soms kan zijn.
Daarnaast ben ik op de Hogeschool van Amsterdam opgeleid tot coach. Ik werk vanuit een gedegen visie op gedragsverandering, met verschillende gefundeerde coachingmethodieken. 
 Het belangrijkste is echter het contact tussen jou en mij. Ik luister empathisch, soms kritisch en bevraag je op de uitspraken die je zelf doet om je zoveel mogelijk zelf tot inzicht te laten komen.

 Door mijn eigen ervaringen als coachee weet ik hoe krachtig een goed coachingstraject kan zijn. Het kan je overtuigingen over jezelf veranderen, met alle (positieve) gevolgen van dien. 

 Voor wie  

Doordat ik reeds jaren in het thema stress en veerkracht in de zorg bezig ben heb ik een brede blik ontwikkeld op deze en gerelateerde thema’s. Zorgmedewerkers, teamleiders en managers met de volgende vragen en doelen zijn bij mij aan het juiste adres:  

– Hoe zorg ik dat ik de juiste balans bewaar tussen werk en prive? 
– Ik wil met plezier en energie mijn werk blijven doen, ook tijdens stressvolle situaties.  
– Hoe kan ik leiden geven gericht op het ondersteunen van de veerkracht van mijn medewerkers? 
– Hoe herken ik beginnende signalen van stress bij mezelf en mijn collega’s, en hoe kan ik hier gezond op inspelen? 
– Ik wil goed kunnen bijsturen wanneer ik beginnende stressklachten heb. 
– Kan ik mijn grenzen bewaken en toch goede zorg blijven leveren en samenwerken? 
– Ik wil voorkomen dat ik (weer) een burn-out krijg doordat ik mezelf voorbij loop. 

Contra-indicatie

Let op: een burn-out behandeling moet gebeuren door een huisarts en/of een psycholoog / psychiater. Coaching is niet geschikt voor zware problematiek als burn-out. Preventieve stresscoaching of begeleiding bij re-integreren behoort wel tot de mogelijkheden. Mocht ik tijdens een intake inschatten dat de problematiek te zwaar is zal ik hier altijd eerlijk advies over geven en het traject niet starten. 

Stress herkennen, begrijpen en beïnvloeden.

Hoe het werkt

Gesprek 1: intake & verduidelijking van de vraag, akkoord door coachee op vervolg traject.

Gesprek 2: formuleren van (meestal drie) leerdoelen.

Gesprek 3 – 5: werken aan de leerdoelen. Hiermee oefen je veel in de praktijk zelf.

Gesprek 6: evaluatie van leerdoelen, evaluatie van coachingstraject, indien gewenst met leidinggevende (na dit gesprek ontvang je een schriftelijke rapportage).

Een coachingstraject zoals hierboven omschreven bestaat uit 6 (online) gesprekken van 1 uur, inclusief een eindrapportage. 

De kosten hiervoor bedragen € 595 (excl. btw).  

Met coaching werken we individueel gericht op het verminderen van stress en het versterken vam veerkracht om zo risico het risico op burn-out klachten en uitval te voorkomen. Zodat jij met plezier en energie goede zorg kunt verlenen.