Webinar | Werkstress en burn-out voorkomen: hoe is het (wel) mogelijk?
17 maart (vrijdag) van 11:00 tot 11:45
Je bent zorgprofessional, leidinggevende of HR medewerker bij een zorgorganisatie. Je herkent de hoge werkdruk, ziet om je heen mensen uitvallen en de collega’s die achterblijven overvraagd worden.
Natuurlijk vind je dat dit moet stoppen. Wie niet?
Je doet wat je kan vanuit jouw rol. Als zorgmedewerker let je wat meer op jezelf en je collega’s. Dat gaat de ene keer beter dan de andere keer. De waan van de dag zorgt er helaas voor dat dat er vaak bij inschiet en je je overvraagt voelt door je werk.
Als teamleider probeer je eerder in gesprek te komen met je medewerkers over dit onderwerp, dat helpt soms, maar je baalt enorm als er weer een medewerker uitvalt. Je denkt: had ik dit niet kunnen voorkomen?
Als HR afdeling hebben jullie je handen vol aan verzuim, en zouden jullie veel meer aan preventie willen doen. Jullie organiseren themabijeenkomsten voor medewerkers, maar daar zie je meestal niet de mensen die je wil bereiken. Die staan ondertussen op de werkvloer.
Welke van de drie je ook bent. Je vraagt je af waarom je pogingen om hier iets aan te doen niet voldoende geholpen hebben. In dit webinar ga ik je uitleggen waarom dat heel logisch is.

In dit webinar neem ik je mee in het verhaal van een oud deelnemer.
Aan de hand van haar verhaal, vertel ik je:
– Wat de belangrijkste obstakels zijn bij het voorkomen van stress en burn-out klachten bij zorgmedewerkers
– Waarom jouw pogingen om hier iets aan te doen niet altijd werken, en waarom dat logisch is
– Welke route deze oud-deelnemer heeft genomen om haar weg en energie weer te vinden
Voor je mee gaat doen, belangrijk om over mij te weten:
Ik verkoop geen trucjes om snel van je stress af te zijn. Daar geloof ik niet in, en trouwens, met een beetje Googelen vind je die zelf ook wel. Bovendien, daar zit de oplossing van het probleem ook helemaal niet. Sterker nog, zelf ben ik regelmatig gestrest voor van alles en nog wat en loop ik in dezelfde valkuilen als iedereen. Die ervaringen gebruik ik gewoon in mijn werk.
De resultaten van mijn werk zijn voornamelijk te danken aan mijn deelnemers zelf. Ik vertel namelijk niemand wat ie zou moeten doen. Mijn deelnemers zijn daar meestal ook helemaal niet naar op zoek, die zijn autonoom en prima in staat om zelf te beslissen en te experimenteren met wat goed voor ze is. En trouwens: wat voor de een werkt, is voor de ander totaal onbruikbaar.
Wat ik wel bied? Ik help mensen om stil te staan bij het maken van betere keuzes, om gezond te blijven werken in Zorg en Welzijn. Daarvoor gebruik ik een stappenplan dat volgens mij de grootste knelpunten behandeld die voor veel mensen gelden. Iedereen haalt daar iets anders uit, dat wat bij hem of haar past. Ik begeleid in de route, geef suggesties en help met de stappen die nodig zijn om de voornemens zo goed mogelijk langdurig vol te houden.
Dus, ben jij zorgprofessional, leidinggevende of HR medewerker bij een zorgorganisatie en wil je weten wat de belangrijkste obstakels zijn om stress en burn-out te voorkomen?
Meld je dan hier aan en ik zie je graag op het webinar.