Online workshop: Veerkrachtige Gewoontes Ontwikkelen

Ben jij dit?

Veel mensen hebben de vraag: als ik anders om wil gaan met stress, hoe zorg ik dat ik dat vol houd?

Als zorgprofessional weet je misschien wel wat goed voor je is, maar merk je dat het niet altijd lukt dit in te zetten in de dagelijkse praktijk. Je bent misschien afgeleid, gestrest of er kwamen zaken op je af die je volledig hebben opgeslokt. Achteraf kom je er achter dat het niet gelukt is om die pauze te houden, je toch weer te veel tegelijk gedaan hebt en geen moment heb gevonden om even op adem te komen.

Als leidinggevende of HR professional binnen een zorgorganisatie zie je dat medewerkers en teams hier mee worstelen. Het zou helpen als er dagelijks op de werkvloer meer aandacht is voor zelfzorg, maar de door de druk op de werkvloer is dit niet zo. Je vraagt je af, hoe kun je veerkracht beïnvloeden en kun je dat op dagelijkse basis doen?

Eerstvolgende datum:

Vrijdag 9 december van 09:30 – 11:30

Overzicht

Online workshop 
min. 2 en max. 6 deelnemers

 •  Waaruit bestaat  veerkracht?
 • Wat kun je beïnvloeden? 
 • Hoe ontwikkel ik veerkrachtige gewoontes?

Kleine dagelijkse aanpassingen

Dat het niet zomaar lukt om je gedrag te veranderen, is heel normaal. Dit heeft te maken met het feit dat het grootste deel van ons gedrag onbewust verloopt. En juist daar is een hoop winst te behalen. Niet in grote plannen, maar in kleine dagelijkse aanpassingen die er voor zorgen dat je net even wat vaker stil staat bij je eigen welzijn.
In deze workshop kijken daarom de verschillende aspecten die er voor zorgen dat je meer veerkrachtig bent, en hoe deze te beïnvloeden. Nadat we het begrip veerkracht helder hebben ontleed, maken we een onderscheid tussen de aspecten die we kunnen beïnvloeden.

Vanuit daar ga je kijken naar de beste manier om hier op dagelijkse basis mee bezig te zijn. We behandelen de obstakels en successen van gedragsverandering, en op basis daarvan formuleer je een veerkrachtige gewoonte die je dagelijks kunt inzetten.  

In deze workshop

In deze workshop:

 • staan we stil bij de vraag: wat is veerkracht, en wat zijn de belangrijkste kenmerken?
 • Leer je welke onderdelen van veerkracht je kunt beïnvloeden

   

  • Vervolgens zoomen we in op de beste manieren om nieuwe gewoontes aan te leren.
  • Wat werkt hierin wel en niet, en wat kun jij toepassen om het beste op dagelijkse basis ander gedrag te gaan laten zien?

   Je gaat de deur uit met:

   • Je gaat de deur uit met een duidelijke actie die je dagelijks kunt gaan toepassen, en je hebt zicht op de factoren die jou wel en niet helpen bij het blijven uitvoeren hiervan.

   Voor wie is deze workshop geschikt?

   Jij bent zorgprofessional. Als jij benieuwd bent naar hoe jij er zelf op dagelijkse basis kunt zorgen voor meer veerkracht. Als jij niet op zoek bent naar ingewikkelde of grote plannen, maar kleine dagelijkse aanpassingen. Als jij net iets vaker wil stilstaan bij jouw eigen welzijn. Geldt een van deze dingen voor jou? Dan is deze workshop wellicht iets voor jou. 

   Jij bent leidinggevende of HR professional. Volg deze workshop om inzicht te krijgen in antwoord op de vraag, hoe zelfzorg meer plek kan krijgen in de dagelijkse praktijk. Hoe je kunt zorgen dat veerkracht geen abstract begrip blijft, maar gewoon dagelijkse aanwezig kunt laten zijn op de werkvloer.  Ervaar het zelf, en gebruik de inzichten die je op doet over jezelf bij het ondersteunen van jouw medewerkers.

   Je bent oud-deelnemer bij FOCUS op veerkracht.
   Deze workshop staat los van andere workshops of webinars en is apart te volgen. Dus of je nu al eens een workshop of training hebt gevolgd of niet, in beide gevallen kun  je gewoon meedoen.   Als oud deelnemer van een FOCUS op veerkracht training of workshop is dit een mooie gelegenheid om weer even goed te kijken naar waar je staat en waar je jouw focus de komende tijd op wil leggen.

   De workshops bestaan uit gemixte groepen en zijn geschikt voor verschillende rollen vanuit zorgorganisaties. Het is mijn overtuiging dat iedereen er uit haalt wat er voor hem of haar in zit, en juist het werken vanuit verschillende rollen een verrijking zijn.  

      

   Prijs

   De prijs voor deelname aan deze online workshop bedraagt €45,-
   (incl. btw voor particulieren, excl. btw voor organisaties)

   Hoe werkt het?

   • Er is plaats voor minimaal 2 en maximaal 6 deelnemers. Dit betekent dat bij 2 aanmeldingen de workshop doorgaat. Er is plaats voor maximaal 6 deelnemers, zodat er voldoende ruimte is voor interactie en jullie vragen.
   •  Zodra je je hebt aangemeld en je hiervan bevestiging hebt ontvangen, is er een plek voor je gereserveerd. Je ontvangt de factuur voor deelname, deze dient voor aanvang betaald te zijn.
   • De workshop vindt plaats via Zoom. Per mail ontvang je een week voor de workshop nog een uitnodiging met een link, uitleg en alle details.
   • Na afloop ontvang je in PDF een overzicht met alle benodigde info waar je zelf mee verder kunt.

   Agenda

    

   Activiteit | Datum Soort Voor wie Opmerkingen Aanmelden
   Open inschrijving FOCUS op veerkracht | 4 nov 2022 Training Zorgprofessionals Online

   Inschrijfpagina 

    

   Online workshop 5 FOCUS perspectieven | 11 november (09:30 - 11:30) Workshop Zorgprofessionals
   Leidinggevenden
   HR professionals
   Online Aanmelden
   Online Workshop Veerkrachtige Gewoontes Ontwikkelen | 9 december (09:30 - 11:30)  Workshop Zorgprofessionals
   Leidinggevenden
   HR professionals
   Online Aanmelden

   'Werkstress en burn-out voorkomen' | 16 december 2022 (11:00-11:45)

   Webinar Zorgprofessionals
   Leidinggevenden
   HR professionals
   Gratis deelname Aanmelden

    

   AgendaWorkshop Veerkrachtige Gewoontes Ontwikkelen